Hur kan du lyckas med ditt nätverkande?

Vi är en stolt samarbetspartner till Founders Alliance och Entreprenörsgalan Öst. Som eventpartner är vår ambition att tillsammans med Founders Alliance skapa ett forum där entreprenörer möts, inspireras och diskuterar viktiga och avgörande frågor kring företagandet, men också jobba fram ett koncept där entreprenörer träffar likasinnade, nätverkar, utbyter kunskap och erfarenheter samt bygger nya relationer. Vi stöter på allt mer problem med illojala kunder. Att kontinuerligt knyta nya kontakter, bygga ett starkt nätverk och möta sina kunder blir därför viktigare för att bygga långsiktiga relationer och generera fler affärer.

Vi på Hermes Group vill dela med oss av några tips som vi tycker är viktiga för att  ta tillvara på mingelutrymmen och lyckas med nätverkandet på events. 

Vill du veta mer om Founders Alliance? Läs mer  här >>
 

7 tips för att lyckas med nätverkandet

1. Det kanske låter simpelt men se till att kom välvårdad till eventet. ”You never have a second chance for a first impression!”

2. Glöm inte visitkorten. Kanske en självklarhet men det är för många där ute som kommer till events och har glömt bort att ta med eller trycka nya. 

3. Ta med minttabletter. Tänk på att man i nätverkssammanhang oftast står väldigt nära varandra när man pratar. Alltid fräscht att lukta gott. Skulle ni ha glömt så kan ni alltid komma till vårt servicebord så har vi det.

 4. Mingelpauser brukar vara ganska effektiva. Se till att söka upp nya kontakter. Stanna inte för länge med personer som du redan känner väl och ha en god relation med utan sök upp nya ansikten. Perfekt att passa på att ta kontakt med någon i kön när man ändå står och väntar.

5. Vid en one-to-one dialog se till att intressera dig om den andra personen och undvik att prata för mycket om dig själv och vad du gör. Då visar du att du är lyhörd för den du pratar med. Det kommer oftast naturligt att du får möjligheten att berätta om dig efter ett tag. Intresserar dig för vad personen har för behov och utmaningar och undersök om det finns något du skulle kunna göra för att hjälpa honom eller henne. Du kanske sitter på en kontakt som han/hon skulle ha nyttan av att träffa. Att hjälpa andra till affärer är ett mycket effektivt sätt att bygga en ny relation på och få förtroende. Automatiskt kommer den andra personen att vilja hjälpa dig nästa gång! Tips: har du inte läst boken ”Give & Take av Adam Grant, gör det!

6. Efter att konferensen är slut se till att stanna kvar en stund efteråt och fortsätt att knyta fler kontakter. Det är för många som rusar iväg och inte utnyttja möjligheten till utbyte med flera. Ha korta samtal med så många som möjligt. Du märker ganska snabbt om du kan ha ett utbyte med personen eller inte. Finns det intresse så boka upp en lunch eller fika för att fortsätta dialogen efter eventet. Avsluta trevligt innan du gå vidare till nästa.

7. Följ upp! Se till att följa upp samtliga dialoger du haft med nya kontakter 1-2 dagar efter eventet. Boka in ett möte eller bestäm ett nästa steg för uppföljning.

Lycka till!

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv